fbpx

На Прикарпатті викрили конвертцентр із обігом понад 7,5 млн гривень

Суспільство 16:15, 18.04, 2016

В Івано-Франківській області податкова міліція викрила конвертцентр із обігом понад 7,5 мільйона гривень.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби (ДФС) України.

Згідно з повідомленням, конвертцентр було організовано групою осіб, які "без наміру здійснення статутної діяльності" створили та зареєстрували низку фіктивних підприємств, щоб таким чином ухилитися від сплати податків до бюджету.

Так, зазначають у ДФС, легальні підприємства перераховували безготівкові грошові кошти за нібито придбані товарно-матеріальні цінності, надані послуги та виконані роботи на розрахункові рахунки фіктивних СГД. Ці кошти у подальшому знімали готівкою учасники центру, нібито щоб закупити будівельні матеріали та продукти харчування для передачі посадовим особам реального сектору економіки, за винятком 9-12% за конвертацію.

Орієнтовний обіг проконвертованих коштів за 2015-2016 рік через розрахункові рахунки одного з комерційних банків склав понад 7,5 млн грн, імовірні втрати бюджету складають понад 1,2 млн грн.

При цьому зазначається, що у ході проведених обшуків в офісних приміщеннях та за місцями проживання фігурантів провадження вилучено 2,3 тис. дол., 1,5 тис. євро і 49 тис. грн готівкою, 7 печаток підприємств, ноутбук та тіньову документацію, що підтверджує їх протиправну діяльність.

Наразі слідчі дії тривають.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: