fbpx

На Прикарпатті вилучили величезну партію фальсифікованих ліків відомих фірм. ФОТО

Суспільство 11:01, 29.09, 2016

Працівники поліції спільно з управлінням захисту економіки, СБУ під процесуальним керівництвом обласної прокуратури провели спільний обшук у селі Гончарів Тлумацького району, де вилучили велику партію фальсифікованих ліків та обладнання.

В ході проведення обшуку правоохоронці знайшли та вилучили у великих партіях нерозфасовані лікарські засоби різних фармацевтичних торгових виробників, упаковочний матеріал: фольгу, капсули, пристрій (станок) для механічної упаковки таблеток, листки з голограмами різних фармацевтичних торгових марок, наклейки на лікарські засоби та інше обладнання, яке використовували для виробництва фальсифікату, пише КУРС з посиланням на СК ГУ НП в Івано-Франківській області.

До переліку підроблених ліків увійшли найбільш поширені препарати, такі як: «Ципринол», «Амізон», «Ротокол», «Кратал», «Ciprofloxacin», «Наотролін», «Бімитол», «Gripex Noc» та багато інших препаратів, навіть «Вазелін». Також правоохоронці вилучили упаковочні матеріали: рулони фольги з різними написами назв ліків, прозорий блістерний пластик та ін.

За цим фактом слідчими розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 321-1 (фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України.

Такі дії зловмисників, відповідно до санкції статті, караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією фальсифікованих лікарських засобів, сировини, обладнання для їх виготовлення та майна. Проводиться слідство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: