fbpx

На Прикарпатті виявили п'ятьох вірменів-нелегалів

Суспільство 10:42, 16.11, 2016

Працівники Управління ДМС України в Івано-Франківській області в ході проведення спеціальних заходів під умовною назвою "Мігрант" спільно із співробітниками поліції виявили та затримали в одному з населених пунктів у Тисменицькому районі п'ятьох чоловіків - громадян Республіки Вірменії, які порушили правила перебування іноземців в Україні.

Зокрема, йдеться про те, що вірмени порушили встановлений термін перебування на території нашої країни. Як уже встановлено, увесь цей час вони проживали у господарстві мешканця Івано-Франківщини, який є суб’єктом підприємницької діяльності, і працювали в його інтересах. Варто зазначити, що прикарпатця теж притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 204 КУпАП – порушення встановленого порядку працевлаштування іноземців, надання їм житла, а також інші порушення, якщо вони будь-яким чином сприяють іноземцям та особам без громадянства в ухиленні від виїзду з України після закінчення терміну перебування або спрямовані на їх незаконну реєстрацію, оформлення документів на проживання. Крім того, правоохоронні органи здійснюють перевірку на предмет того, чи у діях працедавця не містилися ознаки кримінального правопорушення.

А тим часом іноземні громадяни, наймолодшому з яких 30 років, найстаршому – 52, притягнуті до адміністративної відповідальності у вигляді сплати штрафу за вчинення правопорушення, передбаченого статтею 203 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відповідно до ст. 26 Закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" прийнято рішення про примусове повернення нелегальних мігрантів додому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: