fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • На Прикарпатті визначили лауреатів премії імені Ярослава Лукавецького в галузі мистецтва та архітектури

На Прикарпатті визначили лауреатів премії імені Ярослава Лукавецького в галузі мистецтва та архітектури

Культура 07:33, 29.03, 2017

Вчора в обласній державній адміністрації відбулося засідання комісії з присудження премії імені Ярослава Лукавецького в галузі мистецтва та архітектури, яка є найвищою відзнакою в області за вагомий внесок у розвиток образотворчого мистецтва, народного, декоративно-ужиткового мистецтва, архітектури і дизайну.

На засіданні учасники обговорили матеріали творчих доробків майстрів, представлених на здобуття премії за 2016 рік. Відповідно до положення про премію, до розгляду подаються твори і роботи, опубліковані чи оприлюднені у завершеному вигляді протягом двох останніх років, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.
Шляхом таємного голосування визначили лауреатів премії ім. Ярослава Лукавецького. У номінації "Дизайн" – Оксану Бейлах за популяризацію народних традицій у сучасному одязі. В номінації "Образотворче мистецтво"  Петра Грицюка та Олега Заставного за особистий вагомий внесок у розвиток образотворчого мистецтва краю. Лауреатом премії у номінації "Народне мистецтво" стала Дарія Приймак за збереження та відновлення технології виготовлення народного килима.

Вручатимуть премію 19 квітня цього року у Музеї мистецтв Прикарпаття. Під час нагородження відбудеться демонстрація творчих робіт переможців.   

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: