fbpx

Визначено номінантів на "медичний Оскар" від Франківщини

Суспільство 14:16, 09.04, 2019

Визначені кандидатури від Прикарпаття для участі в конкурсі на отримання відзнаки за професіоналізм та милосердя в 2019 році "Орден Святого Пантелеймона" і "Медаль Святого Пантелеймона".

Відзнака, яку ще називають "медичним Оскаром", популяризує фах медика, культивує гуманність та милосердя у суспільстві.

На засіданні регіональної ради Івано-Франківської області, яку цього року очолює професор Володимир Боцюрко, розглянуті подання від трудових колективів і громадських організацій і визначені кандидатури в таких номінаціях.

"Орден Святого Пантелеймона"

Номінація "Найкращий лікар" – Шевчук Михайло Григорович – доктор медичних наук, професор кафедри хірургії ННІ післядипломної освіти ДВНЗ "Івано-Франківський національний медичний університет".

Номінація «Новатор охорони здоров’я» – Попович Василь Іванович – доктор медичних наук, професор кафедри оториноларингології та офтальмології з курсом хірургії голови і шиї ДВНЗ «Івано-Франківський національний медичний університет».

Номінація "За досягнення в міжнародній співпраці в охороні здоров’я" – Гінчицький Володимир Романович – завідувач відділення судинної хірургії обласної клінічної лікарні.

Номінація "Взірець служіння суспільству" – отець Ярослав Рохман – капелан Івано-Франківського клінічного центру паліативної допомоги, голова комісії у справах душпастирства Івано-Франківської архієпархії УГКЦ.

"Медаль Святого Пантелеймона"

Номінація "За лікарське мистецтво" – Гудз Олексій Іванович – кандидат медичних наук, асистент кафедри хірургії ННІ післядипломної освіти ДВНЗ «Івано-Франківський національний медичний університет».

Номінація "За наукові розробки в медицині" – Палійчук Володимир Іванович – кандидат медичних наук, асистент кафедри ортопедичної стоматології ДВНЗ "Івано-Франківський національний медичний університет".

Кандидатури на отримання відзнаки за професіоналізм та милосердя в 2019 році "Орден Святого Пантелеймона" і "Медаль Святого Пантелеймона" подані до Києва, і вже там визначатимуть найкращих.

Урочиста церемонія нагородження відбудеться 9 серпня у День Святого великомученика і цілителя Пантелеймона. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: