fbpx

На Прикарпатті юні авіаконструктори подарують Нацгвардії безпілотник

Суспільство 14:31, 01.12, 2014

Івано-франківський "Ротарі Клуб" подарував військовослужбовцям безпілотник, а також зимову форму та спорядження на 70 тисяч гривень.

Унікальний безпілотник створили учні авіамодельної лабораторії Івано-Франківського центру дитячої та юнацької творчості, за ідеєю засновника "Ротарі Клубу" Володимира Бондаренка.

Безпілотник пройшов випробування на полігоні у Яворові Львівської області та на базі Житомирського військового училища радіоелектроніки ім. Корольова. Винахід планують передати бійцям Нацгвардії.

"Там є два оператори, які в змозі керувати цими апаратами. Тому літаки без операторів неможливо ні підняти, ні посадити, а основне – зчитати необхідну інформацію",  пояснює Бондаренко.

За його словами, літак споруджували приблизно три місяці, за основу взяли монокрило моделі Х-8. Всі запчастини до літального апарату винахідники замовляли за кордоном. Вартість безпілотника становить приблизно чотири тисячі доларів, а якщо його обладнати термокамерою, то його ціна збільшиться ще на 4,5 тисячі доларів.

Також представники клубу разом з іншими громадськими організаціями та підприємцями придбали теплий одяг та спорядження, які передадуть військовослужбовцям.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: