fbpx

На Прикарпатті з літаків розкидають вакцину від сказу для диких тварин. ВІДЕО

Суспільство 18:27, 14.09, 2018

Вакцину від сказу для диких тварин сьогодні зранку почали розкидати на Прикарпатті – над лісовими та польовими угіддями краю, поза територіями населених пунктів.

Перед тим, як почати розкидати вакцину з літаків, її виробник Ярослав Шарай оглянув продукцію. Каже, що вона є безпечною для дюдей та свійських тварин, йдеться в сюжеті ТРК "Карпати".

"За дикою твариною ми не можемо бігати зі шприцом. Тому використовується поживна принада, в яку вмонтовано антиген – діючу речовину. Таким чином вона розкидається у дикій природі. Тварина її знаходить, розкушує приманку, яка дуже приваблива на запах для диких тварин. Достатньо однієї-двох крапель у ротовій порожнині, щоб вакцина всмокталася в організм", – пояснює Ярослав Шарай.

Сьогодні вакцину над Прикарпаттям розкидали на трьох літаках. 

Як писав КУРС, приманка безпечна для людей і тварин; має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясокісткового борошна. Усередині – желеподібна капсула з вакциною проти сказу.

Ці заходи забезпечать створення благополучного середовища щодо захворювання на сказ серед диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу.  

Прохання до жителів області: при виявленні приманок не брати їх руками і не переносити з місць розкладання.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: