fbpx

На Прикарпатті з початку року зникли безвісти 18 дітей

Суспільство 16:56, 19.05, 2014

В Івано-Франківську правоохоронці розповіли батькам, що робити, якщо дитина зникла, та наскільки важливо заздалегідь попіклуватися про її безпеку.

Вчора в Івано-Франківську працівники кримінальної міліції у справах дітей УМВС в області спільно з представниками Івано-Франківської станиці НСОУ «Пласт» та учасниками громадської організації «Юний міліціонер Прикарпаття» у рамках акції «Безпека дітей в руках батьків» навчали, як саме потрібно дбати про безпеку своїх дітей та користуватися «ідентифікаційними картами дитини». Про це "Курсу" повідомили у СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

«Мета акції – підвищити обізнаність батьків про безпеку своїх дітей, – говорить начальник кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Івано-Франківській області підполковник міліції Алла Лемчак. – Адже з початку року до органів внутрішніх справ в області надійшло 18 звернень щодо безвісти зниклих дітей, натомість минулого року таких звернень було лише 3. На щастя, 17 зниклих дітлахів вдалось розшукати, і тільки одна дитина на сьогодні перебуває у розшуку».

Під час акції учасники ГО «Юний міліціонер Прикарпаття», «Пласту» та правоохоронці усім охочим роздавали так звану «ідентифікаційну картку дитини», в якій батьки зможуть записати особливі прикмети своєї дитини, її паспортні дані, відомості про стан здоров’я, помістити фотографію і відбитки пальців.

Разом з карткою батьки отримували корисні поради, що робити, якщо дитина зникла, як піклуватися про її безпеку. Ідентифікаційну картку дитини потрібно тримати із власним паспортом і надавати працівникам міліції тільки у випадку звернення про розшук дитини.

Такі картки призначені лише для батьків і заповнюються тільки на їхній розсуд. Утім, варто розуміти, що у випадку зникнення дитини не потрібно витрачати час на опис та прикмети, адже у цій картці вже все підготовлено, і правоохоронці негайно можуть використовувати її для пошуку дитини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: