fbpx

На Прикарпатті за два дні спіймали понад десяток браконьєрів, які ловили рибу під час нересту. ФОТО

Суспільство 12:19, 16.04, 2018

10 та 12 квітня після сходу повеневих та паводкових вод держрибінспектори кількома групами провели рибоохоронні рейди водоймами області.

На притоці Бистриці Надвірнянської річці Ворона поблизу села Підлужжя два мешканці Івано-Франківська сіткою піймали 2 кг риби: 1 щуку, 6 підустів, 2 карасі, 2 окуні, 1 пічкура. Браконьєрство задокументовано 2 адмінпротоколами, складеними за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства). Порушникам правил рибальства нараховано збитки в сумі 629 грн. Сітку та улов вилучено, а матеріали цієї справи передано до суду. Браконьєрів чекатиме штраф від 340 грн до 680 грн, інформує сайт Івано-Франківського рибоохоронного патруля.

Інша рейдова група поблизу села Сівка-Войнилівська на річці Сівка затримала браконьєра з сіткою. Місцевий мешканець встиг піймати 2 підустів та 1 карася. На браконьєра складено адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Сітку та улов вилучено. Нараховано збитки в сумі 85 грн, а суд додатково накладе штраф.

1Третя рейдова група шукала браконьєрів на притоках Пруту. На річці Чорнява поблизу села Любківці кілька місцевих мешканців руками змогли виловити 56 підустів (які зайшли в річку на нерест). Їхній улов (9,9 кг) дав підстави для нарахування збитків на суму 1904 грн. 

12 квітня чергові рибоохоронні рейди проводилися на Бурштинському водосховищі, Дністрі та Пруті з їхніми притоками.

Спільно з працівниками ТОВ "Рибгосп Бурштинський" на акваторії Бурштинського водосховища виявлено та вилучено для знищення близько 600 м сіток. Рибу з браконьєрських сітних знарядь (30,7 кг товстолобів та лящів) здано на рибоприймальний пункт рибгоспу.

Ще два порушення зафіксовано на річці Коломийці (притока Пруту) в Коломиї. Два місцеві мешканці отримали від рибоохоронного патруля штрафи по 170 грн кожен.

2Рейд малими річками Пістиньці, Сопівці та Лючці (притоки Пруту) також був результативним: в районі с. Нижній Вербіж місцевий мешканець близько 22:30 був затриманий під час успішного вилову риби руками. 

Рибалив чоловік у забороненому місці і на момент затримання наловив 40 підустів з ікрою загальною вагою 8 кг. Своєю вправною риболовлею порушник завдав збитків на суму 1360 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: