fbpx

На Прикарпатті вдвічі зросла кількість школярів, які залучені до інклюзивної освіти

Суспільство 19:16, 25.01, 2019

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Олег Гончарук із дружиною Людмилою взяли участь у засіданні Всеукраїнської Ради з інклюзивної освіти.

Очільник Прикарпаття відзначив динаміку розвитку інклюзивної освіти протягом трьох останніх років на Івано-Франківщині, повідомляє прес-служба ІФ ОДА.

"Інклюзивне навчання у закладах освіти для дітей впроваджується з 2012 року. Хочу наголосити, що на той час в інклюзивних класах навчалося лише семеро дітей з особливими освітніми потребами. Завдяки ініціативі та постійній роботі команди Благодійного фонду Порошенка за останні роки ситуація кардинально змінилася", – зазначив Гончарук.

Так, у 2018 році на Прикарпатті організовано інклюзивне навчання для 414 дітей з особливими освітніми потребами у 395 класах 238 закладів загальної середньої освіти, що на 221 дитину більше, як порівняти з попереднім навчальним роком.

"Обласною державною адміністрацією проводиться велика робота щодо організації інклюзивного навчання. Хочу відзначити, що вся наша увага передусім була направлена на забезпечення гідних умов для діток, які потребують навчання в умовах інклюзії", – зазначив Олег Гончарук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: