fbpx

На Прикарпатті запрацювала гаряча лінія юридичної допомоги бійцям АТО

Суспільство 12:52, 30.12, 2014

В Івано-Франківську відкрили гарячу лінію юридичної служби допомоги учасникам антитерористичної операції, яка надаватиме фахові консультації зі збору документації та оформлення статусу учасника бойових дій.

Про це під час прес-конференції повідомили доброволець батальйону "Айдар" Андрій Стандіо та активістка руху "Поранені SOS" Наталя Сербин.

Андрій Стандіо розповів, що усі бійці, які повертаються із зони бойових дій, стикаються з проблемою оформлення документації. Це стосується і медичних, і соціальних установ.

"Юридичний супровід дуже важливий, будемо старатися залучити всіх активних людей, які б допомагали при оформленні документації. За весь період я не зустрічав військових юристів, а це важливо, бо, окрім юридичної справи, треба знати і військову", – заявив Стандіо.

Наталя Сербин зазначила, що наразі в Івано-Франківську мало хто може надати бійцям АТО фахові консультації з оформлення статусу учасника бойових дій, тому бійці повинні допомагати один одному.

"Бійці повинні працювати з бійцями,  говорить Наталя,  хтось уже зробив посвідчення, хтось ще це не зробив. Було б добре, якби бійці працювали між собою, надавали одне одному консультації".

Волонтерка відзначила, що юридичним супроводом займатиметься юридична компанія "Moris Grоup". При необхідності можна буде залучити до 16 юристів.

Телефон гарячої лінії: 050 77 204 59

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: