fbpx

На Прикарпатті запровадили карантинний режим щодо бактеріального в’янення кукурудзи

Суспільство 19:42, 22.08, 2016

У двох районах Івано-Франківської області запроваджено карантинний режим щодо бактеріального в'янення (вілту) кукурудзи (Erwinia (Pantoea) stewartii (Smith) Dye).

Карантин запроваджено у Рогатинському районі, в селах Пуків та Світанок на площі 713,63 га (Розпорядження Рогатинської РДА від 18.08.2016 № 227); та Тлумацькому районі, ПАФ "Жуківська" на площі 321,95 га. Розпорядження Тлумацької РДА від 19.08.2016 р. № 641, пише КУРС з посилання на прес-службу Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Фітосанітарні заходи: проведення збору урожаю в максимально стислі терміни; знищення післяжнивних решток; ретельна очистка зернозбиральної техніки; окреме складування зерна, зібраного з заражених полів, заборона його використання як насіння; дотримання агротехніки вирощування, сівозміни, обробка насіннєвого матеріалу препаратами згідно з Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні, систематичне обстеження земельних угідь протягом вегетації; та заборона вивезення і реалізація об’єктів регулювання з карантинної зони без відповідних фітосанітарних документів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: