fbpx

На Прикарпатті карантин: канікули в садках і школах продовжили до 1 лютого

Здоров'я 13:35, 18.01, 2016

Департамент охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА спільно з епідеміологічною службою області рекомендували всім навчально-виховним закладам Прикарпаття продовжити канікули. Карантин в області вирішили запровадити як профілактичний захід.

Про це КУРСу повідомила спеціаліст Департаменту охорони здоров’я області, позаштатний епідеміолог Марія Бойко.

Сьогодні в Івано-Франківській ОДА відбулася нарада медиків та влади з приводу зростання захворюваності на грип і ГРВІ. І хоч, за словами Марії Бойко, ситуація за останні кілька днів різко не змінилася і спалаху вірусних захворювань немає, на нараді вирішили вдатися до попередження можливої епідемії.

Відтак голова ОДА Гончарук та керівники департаментів охорони здоров’я та освіти кожен по своїй лінії готують та розсилають сьогодні до кінця дня пакети документів, відповідно до яких в області запроваджується карантин по грипу і ГРВІ.

Голів РДА зобов’язали щодня відстежувати динаміку захворюваності, забезпечити температурний режим у лікувальних закладах, де вже введені карантинні обмеження. А також передбачити кошти для придбання в разі потреби лікувальних засобів.

Усім школам області рекомендували продовжити канікули до 1 лютого. Дитсадкам, закладам профтехосвіти та вишам – ввести на цей час карантин.

"Туди, де складно донести інформацію в інший спосіб, вирішили дзвонити – в районах будуть обдзвонювати батьків школярів, щоби ті не йшли в школу",  додала Марія Бойко. 


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: