fbpx

На Прикарпатті засудили чоловіка, якого дружина не пустила до військкомату

Суспільство 12:29, 15.10, 2015

Жителя села Липа Долинського району засуджено до двох років умовно за ухилення від призову за мобілізацією.

29 квітня чоловік пройшов військово-лікарську комісію, був визнаний придатним для проходження військової служби та отримав повістку про виклик у військовий комісаріат на 30 квітня для подальшого відправлення у військову частину.

Проте у визначений час обвинувачений не прибув до військового комісаріату, таким чином умисно ухилився від призову за мобілізацією.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю та пояснив, що він не з’явився в Долинський ОМВК, оскільки його дружина влаштувала істерику і не пустила його, а через день поїхав в Івано-Франківськ і був госпіталізований в лікарню, де пробув 10 днів.

Враховуючи пояснення обвинуваченого, а також те, що він не оскаржує фактичні обставини справи, які вказані в обвинувальному  акті, суд ухвалив визнати обвинуваченого винним та призначити покарання з іспитовим строком на два роки.

Протягом цього часу чоловік не може виїжджати за межі України на постійне місце проживання без дозволу кримінально-виконавчої інспекції, зобов'язаний повідомляти про зміну місця проживання, роботи, періодично з'являтися для реєстрації в органи кримінально-виконавчої інспекції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: