fbpx

На Прикарпатті засудили чоловіка, який образився на сільського голову і спалив сільраду

Суспільство 12:27, 14.02, 2018

Днями Рожнятівський районний суд виніс вирок у справі мешканця села Берлоги Рожнятівського району, який, образившись на сільського голову за зауваження, підпалив будівлю сільської ради. Вогонь знищив частину документації та майно.

У вироку йдеться, що зранку 11 вересня минулого року п’яний чоловік вилив у вікно сесійної зали бензин та підпалив його. Після цього обійшов сільраду, відчинив вікно архіву, вилив рештки бензину в приміщення та підпалив його.

Вогонь знищив частину документації, пошкодив підлогу, стіни, стелю, вікна та інше майно. Сума збитків склала 52 тисячі гривень.

На злочин чоловіка штовхнула особиста образа на сільського голову: та напередодні зробила чоловіку зауваження за сварку зі співмешканкою.

17 січня 2018 року між прокурором та обвинуваченим була укладена угода про визнання винуватості.

7 лютого Рожнятівський суд затвердив угоду про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченим, визнавши чоловіка винним в умисному знищенні або пошкодженні майна шляхом підпалу.

За угодою чоловіку призначено покарання у виді позбавлення волі на 5 років зі звільненням від відбування призначеного основного покарання на 3 роки іспитового терміну.  

Також чоловік має відшкодувати сільраді 52 тисячі гривень завданих збитків та заплатити 3 тисячі гривень за експертизи.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: