fbpx

На Прикарпатті засудили чоловіка, який закидав жінку камінням, а її рідних побив ломом

Суспільство 18:44, 03.02, 2017

Днями Рожнятівський районний суд засудив до позбавлення волі прикарпатця, який ломом відлупцював двох односельців.

Обвинувачений у судовому засіданні пояснив, що знаходився у власному будинку, коли почув сильний стук у двері, а коли відчинив їх, то побачив двох односельців. Вони почали кричати на нього та обзивати нецензурними словами, пише ГК.

Коли господар поцікавився у гостей про мету візиту, то у відповідь отримав удар "чверткою" від горілки. Втім, хто з потерпілих його вдарив – не може сказати. Від удару пляшка розбилася об голову та шию. Чоловік втік у будинок і зачинився на ключ. Почувши, що потерпілі продовжують гримати у двері і навіть розбили в них скло, господар, розлютившись, вирішив з’ясувати причини появи чоловіків на його подвір’ї. Обвинувачений вибіг до чоловіків і побачив, що в одного з них у руках лом (цвяхотяг довжиною 60 см), який він одразу відібрав.

Під час сутички чоловік наніс порушникам кілька ударів по голові ломом, який вони самі ж і принесли. Бійка тривала, допоки один з чоловіків не почав тікати з подвір’я підсудного. В цей час приїхали працівники поліції, яким довелось віддати цвяхотяг.

У суді обвинувачений переконував, що потерпілі не мали права приходити до нього на подвір’я з ломами, а він мав право і здійснив самозахист в межах необхідної оборони.

Натомість один з "гостей" у суді розповів, він дійсно прийшов з батьком до підсудного, але той не відчинив двері і вони просто пішли. Втім, розлючений господар вибіг і вдарив його ломом. Від цього удару він втратив свідомість, до якої повернувся за допомогою лікарів.

Батько потерпілого це підтвердив та додав, як тільки син знепритомнів, він почав втікати, але обвинувачений гнався за ним аж до сусідки, яка його й порятувала.

Обвинувачений повернувся на подвір’я. Відразу чоловік не відчував сильного болю, однак вночі у нього сильно розболілася голова. Чоловіка забрали в лікарню, де діагностували перелом черепа.

Дала пояснення у суді і мати сімейства потерпілих. З її слів попередньо цього ж дня обвинувачений кидав з свого будинку у неї каміння, про що вона розповіла своєму чоловікові, адже каміння в неї летіло від підсудного не вперше.

Розлютившись від почутого, чоловік взяв сина і пішов до сусіда.

Після довготривалого судового засідання обвинуваченого визнали винним у вчиненні злочину. Суд позбавив його волі на 6 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: