fbpx

На Прикарпатті засудили матір 12-річного хлопчика, який постраждав від ґвалтівника

Суспільство 18:58, 07.04, 2016

Днями Тисменицький районний суд виніс вирок у справі проти матері, яка не доглядала за сином, через що той втік з дому, жебракував та постраждав від ґвалтівника.

Як з'ясувалося у суді, жінка зловживала алкоголем, співмешканець часто бив її та неповнолітнього сина, що й підштовхнуло хлопчика до жебракування та втечі з дому.

Жінка не реагувала на попередження адміністрації Ямницької школи про те, що її син не відвідує уроки, проводить час з чоловіками антисоціальної поведінки, серед яких її рідний брат, який був неодноразово засуджений та займається жебрацтвом в Івано-Франківську.

У лютому 2015-го року хлопчик зовсім перестав відвідувати школу, а в березні втік з дому і разом зі своїм дядьком жебракував в Івано-Франківську на вокзалі.

Там хлопчик познайомився з раніше судимим 36-річним мешканцем села Ворона Коломийського району. Чоловік заманив малолітнього до свого помешкання, де утримував і ґвалтував дитину з 14 до 24 березня 2015 року. Згодом чоловіка затримали правоохоронці.

При цьому мати, нехтуючи обов’язками, не вживала заходів для встановлення місця перебування сина – не повідомила у правоохоронні органи про його зникнення.

На суді жінка визнала свою вину в тому, що не догледіла за сином і з її вини хлопчик зазнав тяжкої травми.Також запевнила, що постійно відвідувала сина, поки той був у притулку, а зараз винаймає житло, працює та намагається забезпечити дитину всім необхідним.

Суд визнав жінку винною у недогляді за дитиною та призначив два роки позбавлення волі, проте на підставі ст. 75 КК України звільнив її від відбування покарання, призначивши один рік іспитового строку.

Як повідомляв КУРС, згодом 36-річного чоловіка запідозрили у зґвалтуванні ще двох неповнолітніх хлопчиків, яких він так само заманив до себе. У січні Коломицський міськрайонний суд виніс вирок у справі про зґвалтування 36-річним чоловіком трьох хлопчиків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: