fbpx

На Прикарпатті засудили водія автопоїзда, який на переході збив і протягнув юнака 73 метри

Суспільство 16:22, 05.04, 2017

Днями Галицький районний суд виніс вирок у справі водія автопоїзда, який у жовтні 2015 року на шаленій швидкості збив пішохода. Від отриманих травм 21-річний юнак через кілька днів помер у реанімації.

Аварія сталася 10 жовтня 2015 року, водій автопоїзда МАN TGA12, перевозячи техніку для ремонту доріг по дорозі Н-09 "Мукачево – Львів", у місті Бурштин на нерегульованому пішохідному переході збив пішохода.

Водій, не розрахувавши швидкість, не встиг загальмувати перед переходом і ще 73 метри протягнув пішохода під тягачем. 14 жовтня чоловік помер у реанімації Івано-Франківської ОКЛ.

У суді водій визнав провину, зазначив, що на дорозі не було розмітки, а знак про пішохідній перехід побачив запізно.

Батько загиблого пішохода у суді розповів, що того дня з дружиною автомобілем підвезли сина, який мав їхати до Галича, до автозупинки по вул. Міцкевича у Бурштині. Чоловік бачив, як син переходив дорогу по переході і в цей час на великій швидкості його збив автопоїзд.

Батько зазначив, що ТзОВ "Скорзонера", у якій працював водій, компенсувала вартість лікування сина, але сам обвинувачений до них не звертався і сина не провідував. Тому просив суд суворо покарати винуватця. За його словами, після втрати сина вони з жінкою весь час хворіють.

Суд визнав водія винним та призначив три роки позбавлення волі з позбавленням права керувати автомобілями на такий же термін. Крім того, він має відшкодувати батькам загиблого 52 146 гривень витрат на поховання та 178 тисяч гривень моральної шкоди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: