fbpx

На Прикарпатті затримали групу осіб, які "відмили" майже 11 мільйонів гривень бюджетних коштів

Суспільство 09:04, 30.12, 2014

Як наразі встановили правоохоронці, співучасники оборудок упродовж трьох років, проводячи безтоварні операції, зуміли привласнити близько 11 мільйонів гривень.

Співробітники управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Івано-Франківській області, зокрема, з’ясували, що конвертацію безготівкових коштів в готівкові здійснили службові особи одного з місцевих товариств з обмеженою відповідальністю, використовуючи корумповані зв’язки в органах влади. З цією метою укладалися фіктивні договори постачання товарів, виконання робіт, надання послуг через низку суб’єктів господарювання з явними ознаками фіктивності. Простіше кажучи, гроші переказувалися на рахунки фірм-одноденок, які, виконавши свою місію, припиняли існування, передає КУРС з посиланням на прес-службу УМВС в Івано-Франківській області.

Правоохоронці, відстеживши діяльність цієї організованої групи осіб, встановили схеми виведення бюджетних коштів в тіньовий обіг. Йшлося, зокрема, про так зване відмивання державних грошей через проведення тендерів та укладання угод в органах державної влади і управління.

Таким чином, за матеріалами УБОЗ УМВС України в Івано-Франківській області було розпочато провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України (Службове підроблення). Крім того, в діях службових осіб вбачаються ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 205 (Фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом). За вчинення останнього з перелічених злочинів у сфері господарської діяльності, зокрема, передбачено покарання у вигляді ув’язнення терміном від восьми до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією коштів або іншого майна, одержаного злочинним шляхом, та з конфіскацією майна.

Оперативний супровід досудового розслідування кримінального провадження здійснюється працівниками відділу боротьби з легалізацією доходів ОЗГ УБОЗ УМВС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: