fbpx

На Прикарпатті затримали матір, яка приковувала дітей ланцюгами до батареї. ФОТО

Суспільство 12:56, 16.07, 2018

Дітей – на ланцюг до батареї… На Прикарпатті поліція з’ясовує причину такої поведінки матері малолітніх.

Із заявою до Городенківського відділення поліції звернулась 67-річна жителька району, яка повідомила про зникнення з дому її двох онуків віком 12 та 11 років.

Поліцейські розпочали негайні пошуки дітей та вже за кілька годин, 13 липня, знайшли їх у райцентрі, поблизу Будинку культури у закинутому приміщенні дерев'яної веранди, інформує прес-служба Нацполіції в Івано-Франківській області.

Встановлено, що 32-річна матір часто конфліктувала з дітьми та незаконно позбавляла волі свою 12-літню дочку та молодшого на рік сина. Жінка прив'язувала дітей металевим ланцюгом до батареї в спальні та крана у ванній кімнаті.

При цьому матір тривалий час завдавала дітям фізичних страждань. Під час останнього такого конфлікту жінка припнула дітей металевим ланцюгом, а сама пішла з дому. Хлопчик зміг зняти окови та допоміг сестрі.

Відтак діти зібрали речі та втекли із дому. Після проведеної ночі у закинутому приміщенні дерев'яної веранди їх і знайшли поліцейські.

Наразі поліція з’ясовує причини та мотиви такої поведінки матері щодо рідних дітей. Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 146 ("Незаконне позбавлення волі або викрадення людини") Кримінального кодексу України.

За такі дії матері загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк. Зараз діти перебувають у бабусі.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: