fbpx

На Прикарпатті жінку з інвалідністю не пускають у власне житло

Суспільство 08:32, 29.04, 2016

Сім'ю Пустовар не пускають у власне житло, попри рішення суду. Власниця помешкання у Коломиї Марія Пустовар, пропрацювавши 51 рік на виробництві, втратила руку та отримала групу інвалідності.

Зараз у квартирі пані Марії живе сім’я колишнього міліціонера Юрія Партики. За обіцянку довічного догляду він з дружиною мав отримати квартиру за заповітом, але, за словами брата пані Марії, обдурив неграмотну жінку і оформив договір дарування, йдеться в сюжеті НК.

Уже через два роки нові власники нерухомості про щедру дарувальницю квартири почали забувати.

"Я не можу ходити, не можу піти в місто щось собі купити, і ніхто мені не допомагає", – скаржиться Марія Пустовар.

Зважаючи на неграмотність та неповносправність дарувальниці, договір про передачу квартири було скасовано судом. Та виселити сім’ю колишнього міліціонера зі свого житла родичі літньої жінки не можуть і досі.

У Виконавчій службі "Народному контролю" повідомили, що суд виніс ухвалу виселити з квартири Партику Дарію, натомість рішення про виселення Партики Юрія нема.

Сім’я Партик також зв’язалася з журналістами "Народного контролю" та побажала розповісти свою правду. Дарія Партика, яку нібито виселила з квартири Виконавча служба, навіть не заперечує, що свідомо не пускає власників в житло: "Якщо я їх пущу в хату, то вже нічого не зможу з неї взяти". А ще додає, за немічною Марією Пустовар доглядала 15 років, тому на квартиру заслуговує.

Журналісти звернулися до юриста. Він підтвердив: правда на стороні Марії Пустовар, але, щоб отримати свою квартиру, людям доведеться пройти ще не один суд та заглянути до багатьох чиновницьких кабінетів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: