fbpx

На Прикарпатті знесли пам’ятник Щорсу. ФОТО

Суспільство 20:51, 18.11, 2016

У селі Путятинці Рогатинського району знесли пам'ятник радянському військовому діячу періоду російсько-української війни 1917–1922 років Миколі Щорсу.

Тут свого часу діяв колгосп імені радянського військового діяча періоду російсько-української війни 1917–1922 років Миколи Щорса. До нього входили також Лучинці, Обельниця і Юнашків, але саме у путятинському колгоспному саду встановили погруддя Щорса, пише "Рогатка". 

Щорс не лише брав активну участь у бойових діях проти українських військ у 1918-1919 рр., але і займав посаду військового коменданта міста Києва (лютий 1918) і несе відповідальність за військові злочини більшовиків проти цивільного населення української столиці. Зрештою, більшовицький комбриг Щорс загинув 30 серпня 1919 року в боях саме з армією, яка боролося за незалежність України.

Постамент у Путятинцях споруджено у 1972 році, він простояв аж до наших днів, і лише на днях сесія сільради прийняла рішення про його демонтаж.

"До цієї справи залучили безробітних жителів Путятинців, котрі перебувають на обліку у районному центрі зайнятості", – повідомив директор районного центру зайнятості Петро Числяк.

Чоловіки доволі швидко впорались із завданням та знесли погруддя Щорса. Як розповів сільський голова Петро Кучмій, основу для пам’ятника залишили неушкодженою, оскільки у планах селян використати її для майбутнього пам’ятника Небесній сотні. Для цього необхідно 4-5 тисяч гривень, тож у Путятинцях сподіваються, що навесні цю ідею вдасться втілити у життя.

1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: