fbpx

На Прикарпатті ЗНО з історії України намагався здати брат абітурієнта

Суспільство 09:35, 24.06, 2014

20 червня вступники складали ЗНО з історії України. З часу запровадження незалежного оцінювання знань це тестування вперше організовувалося в одну сесію, а тому у абітурієнтів зникли підстави для скарг щодо різних рівнів складності завдань. Зникла також практика попередніх років, коли учасники з’являлися на тестування день наперед, чи навпаки – приходили із запізненням на добу, спутавши дати проходження ЗНО.

За контроль взялися представники Громадянської мережі ОПОРА.

Загалом зовнішнє незалежне оцінювання з предмету відбулося без значних порушень процедури з боку як учасників, так і персоналу. Традиційно зафіксовано появу вступників на пунктах тестування без належних документів (паспорта чи сертифіката), що унеможливило їхню участь у тестуванні. Такі випадки були зафіксовані на 25 пунктах тестування з 200, де перебували спостерігачі мережі ОПОРА. 

Попри те, що основна сесія ЗНО виходить на фінішну пряму і абітурієнти мали б засвоїти уроки позбавлення права проходити тестування через наявність технічних засобів зв’язку, фіксації та передачі інформації – кожного разу металодетектори фіксують заборонені пристрої. Однак під час тестування з історії України таких випадків було виявлено менше, ніж на інших предметах зі схожою кількістю учасників. Попри те, не гребують учасники шпаргалками та можливістю списати один в одного. Цього разу про підказку просили і в спостерігача від ОПОРИ. 

Як і на попередніх тестуваннях, спостерігачі зафіксували незначні дефекти друку у тестових зошитах та бланках для відповідей.  

До найбільш резонансних порушень правил та процедур ЗНО, зафіксованих громадськими спостерігачами, належить намагання пройти тестування за брата. Так, у м. Коломия Івано-Франківської області ще до початку тестування був виявлений абітурієнт, який намагався скласти тест за свого брата. Для цього він переклеїв своє фото у паспорт брата. Як пояснив порушник, брат ошпарив ногу і не міг прийти на пункт тестування, тож вони таким чином думали вийти з ситуації. Хлопця було негайно виведено за межі пункту тестування. Порушника виявила інструктор, яка вчила в школі обох братів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: