fbpx

На Прикарпатті звільнили медсестру і завгоспа дитсадка, де знайшли протерміновані крупи та мишей

Суспільство 14:26, 21.03, 2018

За численні порушення, які спеціалісти Держпродспоживслужби виявили в дитячому садку "Едельвейс", що в селі Яблунька Богородчанського району, звільнили завгоспа і медсестру.

Планується звільнити і завідуючу садочком, яка до 4 квітня перебуває у відпустці за кордоном. Згідно з протоколом комісії, таке рішення вже прийнято. 

Як писав КУРС, коли малеча почала частіше скаржитися на біль у животі, батьки вирішили перевірити, чим годують їхніх дітей в садочку. Після того, як виявили протерміновані крупи та щурячий послід у продуктах, які зберігалися у садку, батьки вимагали звільнити завідувачку, медсестру та завгоспа закладу.

За результатами обстеження комісія вирішила заборонити використання 10 кілограмів мороженого фаршу, 10 кілограмів риби, курячих гомілок, які зберігалися на підлозі без супровідних документів.  Поряд з цим, йдеться у заключенні, працівники садочка не мали права готувати страви для дітей з круп та борошна, які зберігалися у складських приміщеннях. Адже мішки з борошном та більшість упаковок з крупами пошкодили миші. На них також відсутнє маркування та дата фасування. 

Серед порушень, які допустили завгосп і медсестра,  неналежне зберігання продуктів. Зокрема, в холодильнику м’ясо лежало разом з овочами, молоко заморожували у пластикових пляшках, на них не було стікерів. Сиру, масла, сметани та яєць спеціалісти Держпродспоживслужби взагалі не виявили. Не надала медсестра і затвердженого меню та журналу щоденного обліку харчів.
Також у харчоблоці не було засобів для обробки кухонних поверхонь і рук працівників. А в одній з кімнат, де сплять діти, уже з'явився грибок. 

"Виявилося, протермінована продукція, повна антисанітарія, надмірна кількість закупленої продукції – це лише вершина айсберга. Порушень там значно більше", – констатували батьки. 

Поряд з цим батьки не розуміють, чому досі міжрайонна філія "Івано-Франківського обласного лабораторного центру" жодним чином не моніторила ситуацію у дитсадку, адже в положенні про їхню діяльність про це йдеться. 

Батьки також скаржаться, що і досі не отримали звіту від керівництва садочка про використання коштів, які давали завідуючій і завскладу в руки.

Комісія вирішила також обстежити та вивчити стан харчування в усіх закладах освіти Богородчанщини відповідно до розпорядження голови РДА.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: