fbpx

На Прикарпатті з'явилось перше поселення родових помість "Щаслива земля". ВІДЕО

Стиль життя 16:55, 25.09, 2018

Знаходиться родове помістя "Щаслива земля" в кількох десятках кілометрів від Івано-Франківська в селі Козина. Зараз тут проживає п'ять сімей, щоправда приїздять здебільшого на вихідні.

Правила життя прості: їжу вирощують тільки органічну без будь яких пестицидів, максимальна відмова від хімічних речовин, продукувати менше сміття. Та головне – це любов до землі, до якої ставляться як до живої істоти, йдеться в сюжеті ТРК "3 студія".

"Ми зрозуміли, що землю треба берегти. Бо коли твої діти хворіють і потім, не дай Бог, маючи усі матеріальні блага, вироблені заводами, не матимуть де жити – не будуть мати чистої води, повітря, їжі. Тоді ці всі речі будуть просто не потрібні, – ділиться мешканець поселення родового помістя Андрій Багнюк. – Тоді ти розумієш, що є щось найважливіше, сокровенне для людини – чиста вода, повітря, їжа, сім'я, любов дружба – такі речі безкоштовні, можна сказати".

У помісті кожна сім'я має земельну ділянку площею 2 га. Коли прийшли, на цьому місці була цілина. Довелося вкласти чимало праці, щоб зібрати перший урожай. Землю обробляють за всіма правилами органічного землеробства: не кроплять хімікатами, не орють. Щоб збирати великий урожай, потрібно ще щонайменше п'ять років. 

Андрій розповідає, що органічну їжу дуже люблять не лише люди, а й зайці та миші. Вони цього року з'їли чи не весь врожай. 

Богдан Трушак разом із дружиною Наталею тільки будують своє житло у родовому помісті. У майбутньому житимуть тут зі своїми дітьми. Навчатимуться вона також на "Щасливій землі". 

"Буде школа, яка буде виховувати вільних, незаангажованих дітей, з напрямком любові до природи і до оточуючих. Вона буде запущена, коли тут набереться відповідний колектив по кількості дітей. У нас в поселенні є люди, які займаються альтернативною освітою і в планах це є", – розповідає Богдан Трушак.

Тут вживають лише органічну їжу, хліб печуть на заквасках, м'яса не їдять. Навіть посуд миють без миючих засобів. Наталія Трушак користується содою, або ж звичайним попелом. 

Для малечі є свої забави – тут є дитячий майданчик та озеро з альтанкою. У майбутньому поселення має об'єднати до двох сотень сімей. Кожна доповнюватиме іншу. Тут будуть ковалі, столярі, пекарі.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: