fbpx

На Прикарпатті з'явився інтерактивний екоцентр

Суспільство 11:08, 13.07, 2018

При Національному природному парку "Гуцульщина" створили інтерактивний екоцентр.

Цю екологічну ініціативу запропонувала громадська організація "Спадщина Гуцульщини" за партнерства Національного природного парку "Гуцульщина".
Проект отримав підтримку та фінансування у рамках "Програми екологічних громадських ініціатив для Сходу та Заходу України", що реалізується Фондом розвитку громадських організацій "Західноукраїнський ресурсний центр" спільно з Міністерством екології та природних ресурсів України за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.
 
В НПП переконані, що створення еколого-пізнавального центру сприятиме вирішенню відразу декількох проблем.
Зокрема, масова комп’ютеризація усіх аспектів нашого життя зобов’язує слідкувати за основними тенденціями освіти, зокрема і екологічної. Тому варто впроваджувати новітні засоби та методи освіти і реклами у роботі парку, що також допоможе суттєво покращити імідж установи. Добре скоординована рекламно-інформаційна кампанія, що вестиметься в запроектованому еколого-пізнавальному центрі, здатна позитивно вплинути на ставлення місцевого населення до парку.

Для реалізації проекту обрали існуючий візит-центр при науково-просвітницькому центрі, в якому налічується більш як десяток кімнат-музеїв: мікології, геології, дендрології, ентомології, лабораторія екологічного моніторингу тощо. Після створення інтерактивного еколого-пізнавального центру парк матиме потужний комплекс, котрий сприятиме формуванню екологічної культури та свідомості, поширенню знань про природу серед громади району.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: