fbpx

На Прикарпатті в ОТГ почали проводити тренінги з енергоменеджменту

Суспільство 07:28, 19.07, 2018

Якісна організація системи енергоменеджменту – запорука розвитку об’єднаних територіальних громад.

На цьому наголосив виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Максим Чопей. За його словами, ефективне споживання та використання енергії є питанням стратегічного розвитку в ОТГ. Системні перетворення, які нині відбувається в цій галузі, мають на меті, з одного боку, зменшити енергоспоживання у громадах, а з другого – надати високий економічний ефект, передає прес-служба Івано-Франківської ОДА.
"При якісній та збалансованій діяльності в енергетичній сфері з’являються можливості приймати ефективні рішення, розробляти енергетичні бюджети в ОТГ, планувати нові енергозберігаючі заходи, а також впроваджувати системи та засоби контролю", – сказав він, додаючи, що при ефективній організації енергоменджменту створюються можливості і для залучення інвестицій.
Говорячи про важливість формування ефективної політики тергромад в енергосфері, експерт повідомив, що Агенцією розвитку ОТГ Прикарпаття за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" розпочато серію навчань в територіальних громадах. Для проведення тренінгів запросили фахівців з Енергетичного інституту Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.
"До кінця вересня плануємо провести тренінги у всіх ОТГ області. Слухачів навчатимуть використовувати інструменти енергетичного менеджменту, здійснювати ефективне управління енергоспоживанням, покращувати роботу енергосистем тощо",  сказав він.

Окрім того, Максим Чопей додав, що нині спеціалізовані тренінги з енергоменеджменту провели представників трьох ОТГ – Переріслянської, Матеївецької, Печеніжинської.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: