fbpx

На ремонт 7 км дороги у Болехові потрібно близько 100 мільйонів гривень

Суспільство 11:58, 14.09, 2018

Голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук пообіцяв, що наступного року з дорожнього фонду будуть виділені кошти на капітальний ремонт дороги у Болехові.

Про це Олег Гончарук заявив під час прес-конференції після пікетів Івано-Франківської ОДА та вимог виділити гроші на ремонт дороги Яблунів – Делятин.

Голова ОДА сказав, що з дорожнього фонду, який у 2019 році має скласти близько 400 мільйонів гривень, будуть виділені кошти на ремонт доріг Яблунів – Делятин та дороги у Болехові.

За словами Гончарука, в Болехові треба відремонтувати 7,4 кілометра дороги. Зараз готується документація на проведення тендеру, головна умова якого  10-річна гарантія на дорогу. 

"Ця дорога місцевого значення в області має найбільш інтенсивне навантаження. В місті обласного значення Болехів немає об’їзної дороги, весь потік машин іде через місто",  сказав Гончарук.

Розпочати ремонтні роботи на дорозі також заважають проблеми з каналізацією та водовідведенням.

За словами першого заступника голови САД Любомира Семаніва, орієнтовна вартість робіт складе 100 мільйонів гривень. Це з врахуванням укладання тротуарів та водовідведення. 

Нагадаємо, з 15 серпня близько сотні мешканців Болехова розпочали безстрокове блокування дороги національного значення Стрий  Мамалига. Люди вимагали ремонту центральної дороги у місті. 17 серпня в ОДА пікетувальникам пообіцяли до кінця місяця провести дрібний ямковий ремонт.

Але в адміністрації зазначили, що для початку робіт Болехівська міська рада повинна завершити будівництво каналізаційних мереж та водогону, які знаходяться вздовж дороги. 

Лише після цього підрядник, який виграє тендер, розпочне капітальний ремонт дороги з гарантійним терміном 10 років.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: