fbpx

На розвиток інфраструктури ОТГ Прикарпаття виділено майже 22 мільйони гривень

Економіка 23:11, 08.06, 2016

Про це йшлося сьогодні під час семінару на тему "Основні аспекти впровадження реформи децентралізації області" під головуванням заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Валерія Крецула.

Присутніх було проінформовано про нормативно-правове забезпечення процесу добровільного об’єднання територіальних громад, успіхи бюджетної децентралізації, порядок організації роботи об’єднаної територіальної громади, зокрема на прикладі вже існуючої Печеніжинської ОТГ, основні напрямки використання коштів інфраструктурної субвенції, пише КУРС з посиланням на прес-службу Івано-Франківської ОДА.
 
Власним досвідом успішного функціонування новоутвореної громади поділився селищний голова Печеніжинської ОТГ Ігор Довірак.
 

За його словами, від часу створення громади, яка об’єднала 9 населених пунктів та майже 19 тисяч жителів, доходи бюджету зросли в кілька разів і на разі становлять 48 млн грн. Окрім того, на розвиток об’єктів інфраструктури цього року було спрямовано понад 9 млн гривень.

Загалом на три об’єднані громади області виділено майже 22 млн грн.

Як зазначила начальник відділу розробки та супроводу регіональних програм управління регіонального розвитку департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури ОДА Лариса Зикова, кошти інфраструктурної субвенції можна освоювати опісля написання відповідних проектів. Окрім того, об’єднаним громадам необхідно розробити соціально-економічний план розвитку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: