fbpx

На ринку іграшок Прикарпаття переважає неякісна продукція китайського виробника

Суспільство 19:26, 24.01, 2018

На ринку дитячої іграшки в Івано-Франківській області в основному розповсюджують іграшки китайського виробництва. А от відсоток продукції вітчизняного виробництва на ринку незначний, хоча її якість значно вища.

Про це повідомили в  ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, яке здійснює державний ринковий нагляд за дитячими іграшками.

Також було встановлено, що іграшки в основному потрапляють на ринок нашої області через оптові та стихійні ринки Одеси, Києва, Хмельницького.

"Варто відмітити, що часто на іграшках китайського виробництва відсутня будь-яка інформація про найменування, торгову марку, адресу виробника, а також не нанесений знак відповідності технічним регламентам та відсутня декларація про відповідність. Саме нанесення національного знака відповідності є підтвердженням відповідності іграшки вимогам щодо безпечності", – йдеться в повідомленні.

Протягом IV кварталу 2017 року працівники відділу ринкового нагляду відібрали 13 зразків іграшки для проведення їх випробування (експертизи) та направили до випробувального центру ДП "Івано-Франківськстандартметрологія". З них 7 зразків – забраковані.

Основні показники, за якими була забракована продукція:

– маркування іграшки гальванічним елементом, зокрема на іграшках не зазначена номінальна напруга та полярність гальванічного елемента;

– займистість, зокрема швидкість поширення полум’я на поверхні іграшок не повинна перевищувати 30 мм/с.

За результатами проведеної роботи у Держпроспоживслужбі рекомендують  батькам бути особливо уважними при виборі іграшок, які містять батарейку, тому що часто саме такі іграшки не відповідають встановленим вимогам.

"Також не забувайте звертати увагу на те, чи нанесений на іграшку знак відповідності технічним регламентам (має форму незамкненого з правого боку кола, усередині якого вміщено стилізоване зображення трилисника), тому що саме нанесення цього знаку гарантує безпечність іграшки для вашої дитини", – наголошують у відомстві.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: