fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • На сесії облради розглянуть звернення до керівництва держави щодо переслідувань за громадську і політичну діяльність

На сесії облради розглянуть звернення до керівництва держави щодо переслідувань за громадську і політичну діяльність

Політика 08:23, 12.09, 2017

У п'ятницю на сесії обласної ради депутати розглянуть звернення до керівництва держави з вимогою дотримуватись органами державної влади та посадовими особами Конституції України, чинного законодавства України та норм міжнародного права у сфері прав людини та громадянина та припинити політичне переслідування опозиційних політичних сил, їхніх представників, громадських активістів у будь-яких формах та проявах.

Відповідне звернення, ініційоване депутатами фракції "ВОЛЯ" від політичної партії "Рух нових сил Михайла Саакашвілі", на засіданні президії обради підтримали 12 депутатів та винесли його на розгляд сесії.

У зверненні засуджуються дії керівництва вищих органів державної влади щодо політичних переслідувань і репресій воїнів російсько-української війни, суспільно-громадських діячів та активістів, порушення прав людини та норм чинного законодавства.

"Ми і уся європейська спільнота стали свідками дій, які чинить керівництво вищих органів державної влади. Зокрема, це переслідування представників громадських організацій, наприклад голови ГО "Центр протидії корупції" Віталія Шабуніна, позбавлення громадянства України Михайла Саакашвілі, переслідування героїв українсько-російської війни",  зазначив депутат обласної ради Олег Атаманюк.

Тому для забезпечення неухильного виконання державними органами і посадовими особами Конституції України, норм чинного законодавства, з метою захисту інтересів держави, прав людини та громадянина та формування демократичного суспільства депутати пропонують направити звернення до керівництва держави. Його розглянуть на сесії облради 15 вересня.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: