fbpx

На сесії облради сільські голови вимагають не підтримувати нав'язаний владою план об'єднання громад

Політика 10:11, 05.06, 2015

На сесію Івано-Франківської обласної ради прийшли десятки представників Асоціації сільських і селищних голів області. Вони вимагають від депутатів не підтримувати перспективний план об'єднання громад, яким передбачене створення лише 40 тергромад на Прикарпатті.

Кілька десятків представників Асоціації сільських і селищних голів прийшли на сесію обласної ради з вимогами зупинити непрозоре і примусове об'єднання громад.  

Голова обласної ради Василь Скрипничук спробував заспокоїти протестувальників і вивести їх із зали. Скрипничук закликав "не нападати" на тих, хто готував перспективний план об'єднання громад в області. Втім, у своєму виступі він і сам різко розкритикував адміністративну реформу в Україні й назвав спосіб об'єднання місцевих громад ризикованим і непродуманим. Більше того, наголосив голова облради, закон про добровільне об'єднання громад суперечить Конституції і загрожує сепаратизмом. Офіси реформ, що створені в областях для управління процесом об'єднання, Скрипничук назвав окозамилюванням. 

Голова облради запропонував відкласти розгляд питання об'єднання громад на наступну сесію 26 червня.

Нагадаємо, днями обласний Офіс реформ змінив первісний варіант Перспективного плану об’єднання територіальних громад, що передбачав 74 територіальних центри, звівши кількість громад до 40. Перелік об'єднаних територіальних громад області оприлюднено на сайті ОДА. 

Як повідомляв КУРС, консультації в Мінрегіоні щодо об’єднання громад Івано-Франківщини відбулися кулуарно. Асоціація селищних та сільських рад області заявила, що дії Івано-Франківської ОДА та Офісу реформ ставлять під загрозу проведення децентралізації в області, порушують принцип добровільності об’єднання та створюють протестні настрої в самих громадах.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: