fbpx

На Сході бойовики обстрілюють українські позиції, залякуючи місцеве населення

Суспільство 11:21, 14.04, 2016

Другий день поспіль не припиняються мінометні обстріли позицій Збройних Сил України в районі населеного пункту Авдіївка. Вони ведуться з селищ Яковлівка та Мінеральне, що підконтрольні бойовикам.

Мінометні розрахунки сепаратистів працюють безпосередньо з вулиць вищезгаданих населених пунктів. Місцеві мешканці налякані і не чинять бойовикам ніякого супротиву. Ті, у свою чергу, навпаки ще більше пригнічують і лякають селян, говорячи про можливий вогонь у відповідь з боку Збройних Сил України, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Загалом, протягом доби, що минула, бойовики 80 разів відкривали вогонь по наших позиціях. Зокрема, 28 обстрілів відбулося з мінометів калібрів 120 мм та 82 мм в районах Майорська, Пісків, Зайцевого та Трьохізбенки. Найбільше зусиль ворог спрямував по захисниках України в Авдіївці. А в напрямку оборони Опитного по опорних пунктах сил АТО було здійснено обстріл одночасно зі ствольної артилерії калібру 152 мм, мінометів різних калібрів та БМП. Порушуючи режим тиші, незаконні збройні формування використовували різну зброю проти наших воїнів поблизу Мар’їнки, Шахти Бутівки, Світлодарська, Золотого, Луганського і Верхньоторецького.
За вказаний період військовослужбовці Збройних Сил України змушені були 12 разів відкривати вогонь у відповідь.

"Звертаючись до місцевого населення, ми ще раз хочемо наголосити, що українські військові не порушують Мінських домовленостей і за жодних умов не використовують зброю проти власного народу. А намагання кремлівських поплічників дестабілізувати ситуацію в регіоні, звинуватити Збройні Сили України в обстрілах населених пунктів і мирних мешканців Донбасу – чергова провокація!"  звертається штаб АТО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: