fbpx

На Снятинщині відкрили шостий підрозділ місцевої пожежної охорони. ФОТО

Суспільство 11:41, 09.11, 2018

8 листопада у селі Вовчківці Снятинського району відкрили підрозділ місцевої пожежної команди.

У цьому населеному пункті проживає понад 2 тисячі людей. Управління ДСНС в області передало на баланс місцевій пожежній команді спеціальний пожежний автомобіль.

Начальник Управління ДСНС в області Володимир Чернецький підкреслив, що це вже шостий підрозділ місцевої пожежної охорони на Снятинщині. У цьому році в районі трапилося півтори сотні пожеж, половина з яких ліквідована саме працівниками місцевої пожежної охорони, які першими прибували до місця подій та рятували людські життя і майно.

Настоятель храму Пресвятої Богородиці о. Іван Коржинський освятив автомобіль та приміщення пожежного депо, де нестиме службу особовий склад, та побажав рятувальникам Божого благословення в їх благородній справі.

Начальник Управління ДСНС в області Володимир Чернецький вручив подяку Управління ДСНС в області за особистий внесок у підвищення безпеки та цивільного захисту населення та територій місцевому сільському голові Івану Рурику, а пожежній команді – комплект бойового одягу та мобільний телефон.

П’ятеро працівників місцевої пожежної команди пройшли спеціальну підготовку в навчальному пункті Управління ДСНС в області, де отримали відповідні документи на право керування пожежним автомобілем і гасіння пожеж. Новостворений підрозділ буде здійснювати виїзди на ліквідацію пожеж, надзвичайних ситуацій на території сільської ради та у разі необхідності залучатиметься для надання допомоги з реагування на надзвичайні ситуації в інших населених пунктах Снятинського району – селах Устя, Будилів, Любківці, Орелець та місті Снятин.

Загалом, на сьогодні на Івано-Франківщині функціонує 30 підрозділів МПО, які є важливим чинником забезпечення пожежної безпеки населення  Прикарпаття.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: