fbpx

На Стрітення у Франківську службу відправив глава Української автокефальної православної церкви. ФОТО

Суспільство 12:02, 15.02, 2018

Сьогодні, 15 лютого, українці святкують Стрітення Господнє та освячують в церквах стрітенські свічки.

На свято в Івано-Франківськ приїхав Предстоятель Української автокефальної православної церкви Митрополит Київський та усієї України Макарій. Він відправив Службу Божу у Вірменській церкві. Тут також відбулася Архієрейська хіротонія архимадрита Павла (Мисака), намісника Спасо-Преображенського Угорницького чоловічого монастиря в сан єпископа Коломийського, вікарія Івано-Франківської Єпархії УАПЦ.

Стрітення у народі називали ще Громницями, або Зимобором. Свято відзначається на сороковий день після Різдва Христового. В народі зі Стрітенням пов’язували надії на весну. Вважалося, що в цей день зустрічається зима з весною. На Стрітення в церквах роблять відправи та освячують свічки.

Згідно з Біблією, це свято відзначають на згадку про те, як на сороковий день від народження Спасителя Свята Діва Марія принесла Немовля Ісуса до Єрусалимського храму. Згідно із Законом Божим, це робилося на спомин про визволення євреїв з чотирьохсотлітнього єгипетського полону. Кожен первісток чоловічої статі належав Богові, і його треба було приносити до храму на 40-й день після народження для зустрічі зі Всевишнім.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: