fbpx

Десятки фанів Щерби прийшли на Свято ковалів, аби зустрітися з письменницею. ФОТО

Стиль життя 13:40, 06.05, 2017

На площі перед Бастіоном зібралися десятки іванофранківців, щоб придбати книги та сфотографуватися із франківською письменницею, авторкою циклу "Часодії" Наталією Щербою.

Автограф-сесія з авторкою підліткового фентезі "Часодії" на площі перед Бастіоном триватиме до 15 години. 

Автограф-сесію письменниці супроводжує перформанс "Нового театру".

Як повідомляв КУРС, цього року Наталія Щерба долучилася до Свята ковалів. Під час фестивалю планувалася створення "часової вежі", яка має бути встановлена на площі Бастіону.

Проте напередодні Свята ковалів два десятки релігійних організацій міста звернулися до міського голови з вимогою заборонити встановлення у місті "відьомської вежі", ідею якої організатори фесту запозичили у творчості відомої авторки романів у жанрі фентезі Наталії Щерби. Відьомською представники організацій назвали скульптуру, яку ковалі цьогоріч збираються викувати на фесті "Свято ковалів" і подарувати місту. Підписанти звернень до мера вгледіли у майбутній спільній роботі майстрів "відверто антихристиянські, магічні, окультні ідеї".

Через це міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків доручив зібрати нараду, щоб розв'язати конфлікт довкола цьогорічного фестивалю ковалів.

Під час наради у мерії ковалі і християнські активісти домовилися, що має перемогти "позитив".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: