fbpx

Для приватних будинків та ОСББ – продовжили програму "теплі кредити"

Суспільство 10:09, 31.10, 2018

Урядова програма з енергоефективності, яка в народі отримала назву "теплі кредити", буде продовжена для домогосподарств та ОСББ.

Урядова програма з енергоефективності, яка в народі отримала назву "теплі кредити" буде продовжена в наступному році. На безповоротну допомогу населенню для енергомодернізації житла уряд заклав до Бюджету 2019 року 2 мільярди гривень, з яких 400 мільйонів гривень піде на "теплі кредити".
 

1,6 млрд грн спрямується у Фонд енергоефективності, який має запрацювати у першому кварталі 2019 року. Ще 3 млрд грн для співфінансування Фонду, який допомагатиме утеплюватися ОСББ, готові надати міжнародні партнери.

У 2018 році безповоротною допомогою від уряду на енергомодернізацію житла скористалося понад 118 тис. родин. Українці активно замінювали газові котли на більш енергоощадні, встановлювали лічильники, утеплювали свої помешкання.

Безповоротно уряд надавав до 14 тисяч гривень на сім’ю, в залежності від суми, яку родина бере у банку на енергоефективні заходи.

Додатково у жовтні 2018 року виділили ще 100 мільйонів гривень – ОСББ для комплексної енергомодернізації будинків.

Крім того, четвертий рік поспіль в Україні діють місцеві програми здешевлення "теплих кредитів" для ОСББ/ЖБК та індивідуальних домогосподарств. Це дає змогу отримати ще додатково 15-20% грошової компенсації.

За 4 роки дії програми її учасниками стали понад 500 тисяч українських родин, які впровадили заходи з енергоефективності вартістю 7 млрд грн та економлять енергоресурси в еквіваленті газу близько 230 млн м³ щорічно. Видатки з державного бюджету становили близько 2,3 млрд гривень.

Це у свою чергу дозволило додатково залучити більш як 7 мільярдів гривень інвестицій в економіку України. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: