fbpx

На території "Арматурного заводу" планують збудувати найбільший в Західній Україні торговий центр

Суспільство 12:35, 20.07, 2018

На 20 гектарах "Івано-Франківського арматурного заводу" по вулиці Коновальця планують збудувати і торговий центр на 100 тис. м кв., і житлові мікрорайони з інфраструктурою.

Про це пише Репортер у матеріалі "Арматурний виселять, собак залишать. У Франківську забудують ще одну промзону".

За словами міського голови Руслана Марцінківа, "Арматурний завод" був проданий влітку минулого року за 20 мільйонів гривень.

Директорка з маркетингу БК "Мельник" Оксана Мельник підтвердила, що нині територія арматурного належить компанії. Там планують звести найбільший у Західній Україні торговий центр на 100 тис. м кв. і житлові мікрорайони з розвиненою інфраструктурою. Однак собак ніхто не чіпатиме.

"Інформація про собак – неправда, їх ніхто не виселяє. Ми не казали, що нам не треба собак, від нас такої інформації не було, – говорить Оксана Мельник. – Загалом маємо 20 га землі. Проекти вже малюємо, але ще ніяких термінів немає – мусить бути певна процедура. Це буде щось нове і грандіозне. Нині британська компанія займається розробкою проекту торгового центру".

За словами заступника міського голови Івано-Франківська Богдана Білика, місто  допомагає арматурному заводу з переїздом – шукають приміщення, куди можна було б перенести виробництво.

"Ми розглядаємо варіанти наших машинобудівних заводів – локомотиворемонтного, котельно-зварювального, "Автоливмашу", – каже Богдан Білик. – З "Пресмашем", наприклад, є перепони. "Пресмаш" нині у стадії банкрутства, між власниками немає згоди – вже п’ять років тягаються в судах. "Автоливмаш" теж не хоче пустити арматурний до себе. Можна було б розмістити на території ВО "Карпати", але там теж ситуація неод­нозначна – підприємство є в планах на приватизацію".

Раніше повідомлялося, що забудовник, який викупив територію "Арматурного заводу", викидає на вулицю собак. Франківців просили забрати тварин. Однак пізніше у будівельний компанії "Мельник" повідомили, що тварин ніхто не викидає на вулицю.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: