fbpx
  • Головна
  • Новини
  • На Тлумаччині діти з ДЦП проходять реабілітацію за кошти районного бюджету

На Тлумаччині діти з ДЦП проходять реабілітацію за кошти районного бюджету

16:58, 28.07, 2014

Заступник голови Тлумацької райдержадміністрації Василь Овчарчин провів нараду з питань соціальної реабілітації інвалідів та підтримки об’єднань громадян, що мають на меті захист осіб з інвалідністю.

Як повідомили КУРСу у прес-службі Івано-Франківської ОДА, участь у нараді взяли начальник управління соціального захисту РДА Марія Соловій, директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Галина Стринаглюк, директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) району Петро Сулима, лікар центральної районної лікарні, відповідальний за реабілітацію інвалідів, Людмила Завідовська.

 

Сьогодні в районі проживають понад дві тисячі осіб з інвалідністю, в тому числі 189 дітей, з них 48 дітей із різними типами захворювання, які потребують постійного догляду. З 2013 року в селі Обертин функціонує центр реабілітації дітей-інвалідів з денним перебуванням. У районі діє програма "Підтримки дітей з функціональними обмеженнями", яка дала змогу організувати відновне лікування для дітей з діагнозом ДЦП із коштів районного бюджету. Управління соціального захисту населення РДА проводить роботу із забезпечення засобами реабілітації та санаторно-курортними путівками осіб з інвалідністю. 217 інвалідів обслуговуються працівниками територіального центру соціального обслуговування. Окрім того, 12 осіб з інвалідністю працевлаштовані в терцентрі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: