fbpx

На Тлумаччині відбувся фестиваль капусти. ФОТО

Культура 09:16, 15.10, 2018

Голубці і вареники з капусти, квашенина і особлива весільна страва – приймана капуста, пиріжки, салати і навіть печиво з капусти – все це і не тільки можна було побачити і скуштувати на ІІІ гастрономічному фестивалі капусти "Подяка Богу за врожай", який відбувся в с. Гарасимів на Тлумаччині.

Ідею такого фестивалю депутат обласної ради Богдан Станіславський запозичив у поляків, побувавши там на святі квасолі, повідомляється на сторінці кооперативу "Файні ябка" у фейсбуці.

Якщо два перші свята капусти проходили в Обертині, то тепер фестиваль набув статусу мандрівного: Обертин передав естафету Гарасимові, а наступного року на фестиваль гості зберуться в Яківці. 

Тож кожне з дванадцяти фольклорних обійсть представило на святі не лише традиційні страви свого села, а й автентичні пісні, обряди, зокрема і присвячені її величності капусті. Адже в багатьох селах Тлумаччини спеціалізуються на вирощуванні цієї культури.

Сільські громади Тлумаччини на святі "Подяка Богу за врожай" представили різноманітну продукцію полів, частували нею гостей фестивалю, виступали з концертними номерами.

Читайте також: Як експорт органічної сушки допоможе господарям з Обертина врятувати землю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: