fbpx

На Тлумаччині відкрили сезон парапланеризму. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 12:40, 22.05, 2017

У неділю, 21 травня, на дельтадромі поблизу села Одаїв Тлумацького району відбулося відкриття сезону парапланеризму "Свято неба – 2017".

Незважаючи на погодні умови, на дійство зібрались парапланеристи та дельтапланеристи з Івано-Франківська, Коломиї, Долини, Чернівців та Львова, передає прес-служба Івано-Франківської ОДА.
Під час заходу відбулися змагання повітряних зміїв серед учнівської молоді, екскурсія до Одаївського печерного комплексу та у печеру "Думка", конкурс на дальність польоту паперового літачка, а також майстер-клас "Техніка польотів на парапланах та дельтапланах". Для охочих проводили польоти на парапланах з інструкторами.
Організаторами дійства виступили департамент освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації, Тлумацька РДА, Федерація дельтапланеризму та парапланеризму в області, Тлумацький туристично-інформаційних центр, Івано-Франківський центр науково-технічної творчості.
Варто додати, що рельєф місцевості в районі села Одаїв створює можливість для занять дельтапланеризмом. Дельтадром у цьому селі є унікальним за своєю природно-геологічною будовою. Природна підкова каньйону на березі Дністра довжиною 4-5 км і висотою до 200 м направлена на північний захід, а тому збирає усі північно-західні вітри, які створюють динамічний потік висотою до 300 м. Подібні умови є і на дельтадромі Ісаків – Підвербці, який використовується при південно-східних вітрах. Дельтадроми в селах Одаїв та Ісаків – Підвербці є дельтадромами міжнародного значення.

Завдяки чудовим природним умовам тут уже багато років проводяться як чемпіонати України, так і міжнародні змагання з дельта- і парапланерного спорту.

Тому організатори фестивалю "Свято неба – 2017" мають на меті привернути більшу увагу до таких видів відпочинку, який дає можливість всім охочим спробувати "підкорити небо". Бо головне – бажання та любов до висоти і неба, що манить щоразу більше людей, які хочуть спробувати відірватися від землі та ширяти разом з птахами над повноводим Дністром.

Свято для одного з учасників виявилось не дуже вдалим – його параплан занесло в дерева.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: