fbpx

На Тлумаччині вшанували пам’ять борців за волю України

Суспільство 12:31, 28.09, 2017

У середу, 27 вересня, в селі Олеша Тлумацького району відзначили пам'ятну дату – 73-тю річницю бою в Братовому лісі.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

З кінця 80-х років минулого століття на місці запеклих сутичок українських повстанців та військ НКВС збираються олешанці, щоб молитвою і словом вшанувати полеглих родичів і односельців. Цьогоріч під час пам’ятних заходів згадували не тільки полеглих героїв минулого, а й Героїв Небесної Сотні, військовослужбовців Збройних сил України.

Розпочалося вшанування українських патріотів богослужіннями у храмах села, після чого громада та гості села урочистою ходою направились до Братового лісу, де на місці бою відбулося Віче пам’яті. Участь у заході взяли керівник апарату райдержадміністрації Андрій Мозиль, заступник голови районної ради Василь Гнатюк, ветеран районної станиці та крайової управи Братства ОУН-УПА Карпатського краю Петро Хоркавий, місцева молодь, громадськість села.

Представники влади району, голова сільської об’єднаної громади села Олеша у своїх виступах говорили про значення цієї історичної події для сучасників та наголосили, що 1944 року у Братовому лісі, незважаючи на значну перевагу противника, сотня Шрама та новобранці з навколишніх сіл змогли з честю вийти з оточення, а ворог зазнав значних втрат.

До могил, де похоронені повстанці, люди поклали квіти, а священнослужителі різних конфесій відправили поминальну панахиду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: