fbpx

На Верховинщині більшість працівників культури відправили у неоплачувані відпустки. ВІДЕО

Суспільство 17:25, 17.11, 2018

На Верховинщині закриваються дитячі садочки, спортивні та музичні школи. Влада економить, бо нічим навіть зарплату платити – до кінця року жодної гривні в скарбниці району немає.

У єдиній  музичній школі на цілий район, де займаються 180 дітей, у класах холодно. Але це не найбільша біда. Цілий тиждень школа офіційно не працює. Викладачам зробили дивну пропозицію – звільнитися на два місяці, інформують Факти на ICTV.

Викладач Галина Гапчук розповідає, що педагоги відмовилися. Бо їм ніхто не надав гарантії, що вони повернуться на роботу з січня.

Зарплати не вистачає на листопад та грудень. Людей відправили у неоплачувані відпустки. Викладачі уроки проводять безкоштовно.

У неоплачувальних відпустках більшість працівників культури усього Верховинського району. Від безгрошів’я найбільше постраждала освіта. Закривають садочки та спортивні школи.

Зараз не вистачає 18 мільйонів гривень через те, що Верховина – дотаційний район.

“Ми прийняли вісім звернень до Кабінету Міністрів, до Верховної Ради, до Президента, до обласної адміністрації, до обласної ради: давайте гроші, бо біда. А хто нас слухає? Нема. Виходіть з власних резервів… А де їх взяти, якщо нема ніякого виробництва”,  зазначає заступник голови районної ради Іван Маківничук.

Верховинський район – високогірний. Через віддаленість та бездоріжжя має великі соціальні витрати. Державна програма на підтримку таких високогірних районів, а їх в Україні кілька, начебто є, але її не фінансують. Натомість на місцях чиновники не шукають виходу із ситуації, а звільняють людей або відправляють їх у неоплачувані відпустки.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: