fbpx

На Верховинщині боєць, що прийшов із війни, вкоротив собі віку через нещасливе кохання

Суспільство 16:15, 30.04, 2015

Про це на засіданні обласного координаційного комітету з допомоги пораненим у Івано-Франківську повідомив голова Верховинської РДА Олег Лютий.

За словами очільника Верховинського району, військовик здійснив самогубство – повісився. Він воював на Сході, а в даний час служив на Верховинщині у прикордонній частині.

Голова РДА Олег Лютий пов'язав цей нещасний випадок із недостатньою роботою психологічної служби. 

В. о. директора Департаменту соціальної політики Івано-Франківської ОДА Ярослава Ульванська нагадала, що перше самогубство бійця сталося на Франківщині у Коломийському районі. Вона закликала всі служби, які опікуються учасниками війни на Донбасі, зосередити увагу на тому, щоби кожен боєць, який повертається з війни міг пройти психологічне обстеження.

КУРСу стало відомо, що трагедія сталася у селі Зелене Верховинського району. 

Як повідломив сільський голова Іван Мицканюк, самогубство військовослужбовця місцеві мешканці пов'язують передовсім з його особистим життям. 27-річний Андрій воював на Сході з минулої весни, демобілізувався три місяці тому. Після повернення влаштувався служити за контрактом у місцеву прикордонну службу. 

"Працював на нашій прикордонній заставі, – розповів війт. – Не мав проблем на службі. Не пиячив. З друзями та однолітками не мав ні бійок, ні сварок. Його мама вже тривалий час на заробітках за кордоном. Батько в той день, коли сталося нещастя, саме поїхав на батьківщину садити картоплю. Складно сказати, що саме підштовхнуло Андрія накласти на себе руки. Швидше за все, це сталося на особистому грунті…"

Молодий чоловік вкоротив собі віку 27 квітня. Наразі цим випадком займаються слідчі Верховинського райвідділу міліції. 

Мешканці Зеленого обговорюють кілька причин нещастя. Одна – нещасливе кохання. "Знаємо, що в нього була особиста драма", – сказала журналісту КУРСу жителька села Лідія Я.

Інша версія – "родинна". Люди пов'язують самогубство Андрія із самогубством його дядька, яке сталося в цьому ж селі. Рідний брат матері Андрія також повісився в той самий день – 27 квітня, але 22 роки тому. 

 

 

,

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: