fbpx

На Верховинщині пасажири автобуса самі посипають дорогу піском, щоб добратися до Шибеного. ВІДЕО

Суспільство 15:29, 04.04, 2018

Героїчні пасажири і водій-ас: щоб дістатись з Верховини до кордону з Шибеного і Буркута, пасажири виштовхують автобус з ям і працюють лопатами.

Про рейс автобуса за маршрутом Верховина – Шибене розповіла програма "Ранок з Інтером".

Єдина дорога, яка з'єднує Верховину і Шибене, була заасфальтована у 80-х роках і з того часу суттєво не ремонтувалась – залишились шматки покриття, які лише заважають водіям. Через жахливий стан дороги відстань у 40 км автобус за розкладом має проїхати за 1,5 години, а реально на дорогу витрачали до 2,5 годин. 

Водій Іван Нестерук зізнається, що у пасажирів часто виникає паніка, коли автобус заносить чи машина пробуксовує, майже не рухається під гору і сповзає зі схилу. 

"Коли я їду, я за себе не переживаю, я переживаю за пасажирів. Я вже звик, а люди дуже бояться. Бояться коли заносить автобус, коли їдеш і буксуєш", – розповів Іван Нестерук.

"Їхати страшно, але мусимо – іншої дороги немає, – розповіла одна з пасажирів. – Водій безподобний, йому потрібно ставити пам'ятник за життя. Інший би водій не поїхав".

Пасажири автобуса з розумінням ставляться до складних дорожніх умов. Під час поїздки, свідками якої стали репортери програми "Ранок з Інтером", пасажирам доводилось виходити за автобуса, щоб підштовхнути авто, яке зупинилось попереду, потім – щоб виштовхати автобус. Втретє під час поїздки пасажири вийшли, щоб посипати близько 100 метрів дороги піском. 

"Щоб добратися з точки А в точку В, треба мати дві лопати і багато пасажирів, щоб допомагали", – жартує Іван Нестерук. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: