fbpx

На Верховинщині учні трьох шкіл разом з лісівниками засадили кам’янистий зсув. ФОТО

Суспільство 21:31, 17.04, 2018

17 квітня в селі Верхній Ясенів на території Устеріцького лісництва урочища "Тарночка" в рамках Всесвітньої акції "Майбутнє лісу у твоїх руках" було проведено заліснення кам’янистих розсипів сіянцями модрини європейської (400 штук саджанців) з підсівом насіння смереки (2 кг насіння).

Під час стихії в 2008 році на території цього урочища утворився зсув.

ДП "Гринявське лісове господарство" вело декілька років спостереження за цією ділянкою, а після ремонту дороги на зсуві були нарізані тераси і проведено висаджування плантацій модрини, яка своїми властивостями (рослина має потужну кореневу систему) з часом зможе вберегти цю місцевість від ерозії. Також способом посіву висаджено насіння смереки звичайної, інформує прес-служба Верховинської РДА.

До акції залучили учнів 7-8 класів, близько 60 школярів Верхньо-Ясенівської, Устеріцької та Білоберізької шкіл. Взяли участь також представники громадськості, місцевих рад, Верховинської РДА.

Таку ж акцію сьогодні організовали працівники ДП "Верховинське лісове господарство" за участю працівників організацій та підприємств району, учнів Бистрецької ЗОШ І-ІІ ступенів. Проведено посадку молодих саджанців цінних порід дерев в с. Дземброня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: