fbpx

На Верховинщині сім'я виховує трьох власних та шестеро прийомних дітей. ВІДЕО

Суспільство 14:08, 24.03, 2017

На Верховинщині, у селі Кривопілля, проживає сім'я Шкрібляків. Батьки виховують трьох власних та шестеро прийомних дітей.

Кажуть, соціальних виплат на їхнє утримання не вистачає. Звісно, така кількість дітлахів є сімейним рішенням, проте батьки сподіваються і на поміч благодійників, пише КУРС із посиланням на сюжет ОТБ "Галичина".

Шкрібляки стали багатодітною сім'єю у 2005 році. З того часу батько Тарас та мати Надія виховують трьох власних хлопчиків. Один із них важко захворів, і навіть столичні медики не давали йому шансів.

"Вона (мати Надія – КУРС) впала на коліна і каже: "Боже, зціли мою дитину, бо вже надії ніякої нема. Якщо ти, Господи, це мені зробиш, я даю обіцянку перед тобою, що візьму виховувати сироту". І Бог вислухав її слова, і дитинка зцілилася. Навіть професор не вірив, що таке можливо", – згадує бабця Марія.

З 2009 року Шкрібляки виховують уже 9 дітей. Трьох дівчаток вони привезли аж з Дніпропетровська. Тоді соціальні виплати на одну дитину сягали близько 400 $, сьогодні ця цифра значно менша. Батько каже, що сім'я ледве зводить кінці з кінцями, оскільки стежить, щоб діти не ходили голодні.

А ще Шкрібляки мріють про великий сімейний автомобіль.  

Попри велику кількість дітей батьки ще й заробляють. Тато – будівельник, а мама періодично їздить заробляти за кордон. По господарству допомагають вже старші дівчатка і хлопці. Між дітьми в сім'ї різниці не відчувається, і батьки ставляться до всіх однаково.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: