fbpx

На Верховинщині відкриють музей імені Станіслава Вінценза

Культура 16:47, 28.06, 2018

Голова Комітету з питань культури і духовності Верховної Ради Микола Княжицький презентував проект музею імені Станіслава Вінценза, який вже незабаром буде втілений у життя у селі Криворівня на Верховинщині.

Презентація відбулася під час міжнародної конференції "Коло Вінценза: Майбутнє Карпат", що наразі триває у селі Криворівня Верховивського району. Захід відбувається у рамках Першого міжнародного форуму Східної та Центральної Європи "VIA CARPATIA", що
стартував 23 червня і триватиме цілий тиждень.

За словами Миколи Княжицького, ми маємо відродити українську культурну столицю. Це стосується не лише Криворівні, а й Верховини і Верхнього Ясенова, і Бистриця, і кожного села у Верховинському районі, адже усі ці місця були справжнім магнітом і творчим натхненням для тих представників культури, які тут мали змогу надихатися і творити.

Обговорення тривало у рамках дискусії з приводу туризму в регіоні Карпат, інституційних та фінансових інструментів підтримки розвитку туризму найбільш високогірного регіону України.

Також під час конференції проректора Українського католицького університету, правозахисника Мирослава Мариновича нагородили премією Станіслава Вінценза "За гуманістичне служіння та внесок у розвиток регіонів". Маринович став першим лауреатом цієї премії.

"Саме ім’я премії – дуже добре підібраний символ. Тому що саме ім’я Станіслава Вінценза є символом того, що виведено в назву премії. Любов до рідного краю, любов до маленької своєї батьківщини  це те, що ми усі з вами хотіли б відродити”,  зазначив Мирослав Маринович у слові подяки.

Відкривав та закривав церемонію нагородження колектив KIEV TANGO ROJECT. Музиканти постійно експериментують у цьому стилі, перекладаючи все довкола себе на мову музики танго. Навіть українські народні пісні.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: