fbpx

На Верховинщині зсув ґрунту відрізав кілька сіл від транспортного сполучення з райцентром

Суспільство 07:33, 27.08, 2018

На дорозі Ільці – Шибене – Буркут на ділянці за селом Красник стався зсув ґрунту на проїжджу частину.

Учора, 26 серпня, поблизу присілку Грузи с. Красник Верховинського району стався зсув ґрунту та каміння на автомобільну дорогу місцевого значення "Ільці – Буркут" протяжністю близько 30 м. Причина зсуву – дощі, передає управління з питань цивільного захисту ОДА.

Аби не допустити жертв, працівниками поліції перекрито проїзд для транспортних засобів, в зв’язку з чим припинено автомобільне сполучення з с. Бистрець (372 жителі), с. Дземброня (128 жителів), с. Топільче (205 жителів), с. Зелене (796 жителів) та с. Явірник (293 жителі). 

На місці події в селі Красник провели виїзне засідання комісії ТЕБ та НС Верховинського району для визначення першочергових заходів з надання допомоги населенню і ліквідації наслідків зсуву.

Нагадаємо, ця ділянка дороги давно відома як аварійна і небезпечна. Спроби укріпити дорогу успіху не мали: опори і підпірна стінка "попливли" й ледве тримаються над крутим схилом. Місцеві мешканці і громадські активісти неодноразово зверталися до влади й дорожників, а також до нардепа від Верховинського округу Юрія Солов'я з закликами якнайшвидше полагодити ділянку дороги, оскільки в будь-яку мить ситуація може обернутися трагедією. Втім, на ремонт хронічно не знаходилося грошей. 

На фото – аварійна ділянка Грузи 22 липня цього року. 

Читайте також: Чудо Гуцульщини – Велика карпатська стіна

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: