fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • На Всеукраїнському літературному конкурсі "Крилатий Лев" книгу франківчанки Оксани Дрогомирецької визнали однією з найкращих

На Всеукраїнському літературному конкурсі "Крилатий Лев" книгу франківчанки Оксани Дрогомирецької визнали однією з найкращих

Культура 13:45, 16.12, 2017

У Львові назвали переможців всеукраїнського літературного конкурсу рукописів прози "Крилатий Лев". Премії та спеціальні відзнаки здобули письменники зі Львова, Херсона, Івано-Франківська, Києва та Полтавщини.

Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

Головна нагорода – випуск книжок переможців у видавництві "Апріорі" накладом 1 тисяча примірників.

Лауреатом першої премії "Крилатого Лева" стала Єва Лотоцька зі Львова з твором "Параноя". Другу премію і спеціальну відзнаку часопису "Дзвін" отримає Юлія Чернієнко з Херсона за повість "Вирок Міри". Володарка третьої премії – Оксана Дрогомирецька з Івано-Франківська за повість "…і в раю вони поцілувались".

Також було присвоєно три спеціальні відзнаки. Журі визначило десятьох кращих авторів, рукописи чи фрагменти яких будуть опубліковані в часописах.

Автором ідеї і керівником проекту є письменник Олександр Дяк, співорганізатором – видавництво "Апріорі". До речі, указом Президента України від 1 грудня 2017 р. за значний особистий внесок у розвиток національної культури і мистецтва, вагомі творчі здобутки та високу професійну майстерність Олександрові Дяку присвоєно звання "Заслужений діяч мистецтв України".

До слова, всеукраїнський літературний конкурс "Крилатий Лев" провели вже вдруге. Перший конкурс відбувся 15 грудня минулого року. Тоді головну премію отримала письменниця Галина Максимів із Долини за "Книгу амазонок".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: